Suomen urheiluvälinemarkkinoille on tullut uusi amerikkalainen kompressiomerkki OS1st! Minulla on ollut kunnia testata OS1st tuotteita parin kuukauden ajan. Juoksukuvissani niitä ette ole juurikaan nähneet, koska minun kompressiotuotteiden käyttö sijoittuu enemmän treenien jälkeiseen elämään eli palautumiseen ja vammojen hoitoon. Tästä näkövinkkeistä tulenkin kirjoittamaan tässä artikelissa.

Ultrajuoksijoiden isot treenimäärät ja pitkät kisat rasittavat jalkoja erittäin paljon. Kaikki apuvälineet, jotka auttavat palautumaan paremmin ovatkin erittäin tervetulleita. Kompressiotuotteista ja niiden hyödyistä on pyörinyt ristiriitaisia kommentteja. Minun oma henkilökohtainen mielipide on, että niistä on nimenomaan palautumisessa hyötyä. Tämä ei ole mitenkään tieteellisesti perusteltu, vaan ihan omien tuntemuksien mukaan. Olen huomannut kuinka palaudun treenin tai kisan jälkeen paremmin ja nopeammin, kun käytän kompressiotuotteita. Lihaskivut jäävät lyhyemmiksi tai kokonaan pois. Myös vammojen hoidossa olen huomannut kompressiotuotteiden tuoman hyödyn.

OS1ST_TeemuOksanen-2
OS1st CS6 säärystimet testilenkillä

Mikä tekee OS1st mielenkiintoisen tuotemerkin? Se selviää jo kun käy heidän nettisivuillaan. Kannattaa huomioida kuinka koko ajan painotetaan sanaa ”medical grade.” Eli OS1st tuotteiden hyötyä on mietitty lääketieteellisestä näkökulmasta. Tuotteet eivät ole vain kireitä trendihihoja, vaan niiden kehittämisessä on aina mietitty terveydellisiä vaikutuksia. Kuinka ne auttavat kivun ja rasituksen lieventämisessä, sekä palautumaan paremmin.

Käytössäni on ollut OS1st:n säärystimet, reisi- ja nilkkahihat. Alla vähän enemmän tietoa näistä tuotteista.

os1st_OutdoorOksanen-9

OS1st QS4 Thigh Sleeve

Reisikompressiot olivat minulle ihan uusi tuttavuus. Olen aikaisemmin käyttänyt lyhyitä kompressiotrikoita, mutta niiden tehtävänä on ollut lähinnä lämmittää reisiä suorituksen aikaa. OS1st QS4:n vaikutuksen huomaa heti kun ne laittaa jalkaan. Puristus on sen verran lujaa.

os1st_OutdoorOksanen-4
OS1st QS4 Thigh Sleeve

QS4 reisihihat ovat helppo vetäistä heti suihkun jälkeen päälle ja palautuminen voi alkaa. Ne ovat myös huomattavasti helpompi ottaa pois kuin esim. säärystimet. Materiaalit ovat jämäkän oloisia ja vaikuttavat todella kestäviltä. Sama laatu jatkuu muissakin tuotteissa. Yksityiskohtiakin on paljon ja huomaa miten eri kohdissa on käytetty erilaisia materiaaleja/tikkauksia. Joillain kilpailijoilla näkee vain samaa tasaista materiaalia.

os1st_OutdoorOksanen-6
Alareunassa puristus on kovinta

OS1st:n reisihihoissa on myös loistava ”gripperit” eli pitävää materiaalia sisäpuolella. Ne auttavat hihoja pysymään ylhäällä. Yhdellä testilenkillä todistin niiden pysyvän erinomaisesti ylhäällä. Muuten en ole käyttänyt näitä suorituksen aikana, koska en pidä näin kovasta puristuksesta juoksun aikana. QS4 on alhaalta, juuri polven yläpuolelta todella kireä ja yläosa on vähän löysempi. OS1st kuvailee, että QS4 reisihihoja tarvitsevat ihmiset joilla on vaivoja IT-jänteessä, etu- tai takareidessä tai yleisesti vain väsyneet reislihakset.

Tuotesivu: https://os1st.com/product/thigh-compression-sleeve/

os1st_OutdoorOksanen-5
Sisäpuolen erittäin pitävät ”gripperit”

OS1st CS6 Calf Sleeve

Juoksijoiden parissa suosituin kompressiotuote on aina ollut säärystimet. Osa tykkää käyttää myös kompressiosukkia, mutta vielä suositumpi on pelkkä säärihiha. Ne antavat tukea pohjelihaksille, sekä auttavat penikka ja akillesjänne vaivoissa. Polkujuoksijoille säärystimet tarjoavat myös suojaa risuilta ja nokkosilta. Kylmällä ne tarjoavat myös lämpöä. Kuten edellisessäkin tuotteessa, sama pätee myös näissä CS6 säärystimisssä, materiaalit ovat erittäin laadukkaita ja erilaista materiaalia/tikkausta on käytetty eri alueilla.

os1st_OutdoorOksanen-3
Tyylikäs paketti ja itse säärystimet. Pohkeen puolella salmiakkikuvioinen materiaali.

OS1st säärystimien lisäksi minulla on kokemusta Compressportin ja Zeropointin säärystimistä. Näistä Compressport eroaa eniten. Niissä on käytetty selkeästi kevyempää materiaalia ja sama materiaalia/tikkaus toistuu joka puolella. Ne ovat selkeästi suunniteltu itse urheilusuoritus mielessä, jolloin keveys ja hengittävyys nousee tärkeiksi tekijöiksi. OS1st ja Zeropointin säärystimet muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Näistä kuitenkin OS1st:n materiaalit tekevät minuun hieman paremman vaikutuksen. Yleinen laatumielikuva on parempi.

os1st_OutdoorOksanen-7

Kompressiotuotteiden ostamisessa oman haasteensa heittää oikean koon löytäminen. Ei mene ihan samanlailla kuin t-paitaa ostaessa, että ei ole niin väiliä jos on vähän löysä. OS1st tuotteissa on jokaisen paketin kyljessä hyvin kerrottu, että minkä kokoinen tietyn ruumiinosan ympärysmitta pitää olla. Esim. säärystimissä pohkeen ja nilkan ympärysmitat ratkaisee oikean koon. Mittanauha vain käteen ja mittaamaan. Näin löytää oikean koon. Mittojen kanssa kannattaa olla erittäin tarkkana, nimittäin liian isosta kompressiotuotteesta ei ole hyötyä. Puristus pitää olla juuri oikea!

Tuotesivu: https://os1st.com/product/calf-compression-sleeve/

os1st_OutdoorOksanen-1
Oikean koon löytää helposti mittaamalla pohkeen ja nilkan ympärysmitan.

OS1st FS6 Foot Sleeve

Plantaarifaskiitti on todella yleinen vaiva juoksijoiden parissa ja se tekeekin tästä tuotteesta yhden mielenkiintoisimmista! Ainakin OS1st:n nettisivuilla tämä oli eniten arvosteltu tuote, joten se viittaa myös myydyimpään tuotteeseen. Itselläni ei ole ollut plantaarifaskiitti vaivaa, joten en osaa siihen sanoa tuotteen vaikutuksesta. Se mihin tämä tuote on minua eniten auttanut, on akillesjänne ja kantapää vaivat. Olen jo lyhyen testin jälkeen huomannut pientä helpotusta vaivoihin. Testini on kyllä vielä hieman kesken, koska FS6:sta en ole päässyt testaamaan yhtä kauaa kuin yllä esiteltyjä tuotteita ja tuotteen tuoman vaikutuksen saattaa huomata vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen.

os1st_OutdoorOksanen-2

FS6:ssa löytyy samaa tuttua salmiakkikuviotasta materiaalia takaosassa, mutta kantakuppi on todella ohutta ja elastista materiaalia. Tuotteen on tarkoitus tehdä jatkuvaa venytystä plantaarifaskiitille, sekä tukea jalan holvikaarta ja vakauttaa akillesjännettä/nilkkaa. Tuotetta saa pitää yön yli, joka tarkoittaa helpotusta aamuisiin kantapää kipuihin.

FS6 on saanut täydet viisi tähteä 24 käyttäjältä OS1st:n nettisivuilla. Luin käyttäjäkokemuksia ja moni siellä kehuu, että tuote on auttanut heidän plantaarifaskiitti tai akillesjänne vaivoihin.

Tuotesivu: https://os1st.com/product/foot-compression-sleeve/

os1st_OutdoorOksanen-8

Yleisesti OS1st tuotteet ovat tehneet minuun vaikutuksen. Nimeomaan kun puhutaan niiden toimivuudesta palautumisessa ja vaivojen hoitamisessa. Urheilusuorituksen aikana OS1st ei välttämättä ole se kevyin ja hengittävin tuote. Jos kuitenkin arvostaa eniten kompressiotuotteen tuomaa tukea, niin silloin OS1st:n tuotteet ovat ehdottomasti tutustumisen arvoiset!

https://os1st.com

Suomen nettikauppa:
https://www.footbalance.fi/sleeves

OS1st tuotteet löydät myös Intersport liikkeistä.

0 comments on “OS1st

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: