Arvostelut Trail running

Sudio Nivå – piuhattomat bluetooth kuulokkeet

Tämä on Outdoor Oksasen toinen Sudio kuulokearvostelu. Ensimmäisellä kerralla kirjoitin Sudio Tre sporttikuulokkeista. Löydät arvostelun täältä: https://outdoor-oksanen.com/2017/10/01/sudio-tre-bluetooth-kuulokkeet. Heti alkuun voin sanoa, että viime kerralla arvosteltu Sudio Tre soveltuu juoksijoille paremmin kuin tämän kirjoituksen Sudio Nivå. Mutta Nivåstakin löytyy omat hyvät puolensa ja se on vahva kilpailija johdottomien bluetooth kuulokkeiden segmentissä. Käydäänpä Sudio Nivå läpi tuttujen osa-alueiden kautta.

DSCF2155

Ulkonäkö/muotoilu

Yksinkertainen on kaunista. Sen on todistanut Apple. Sudio tuntuu kovasti olevan samoilla jalanjäljillä. Edellisessä arvostelussakin mainitsin, että pakettien yksinkertainen design muistuttaa kovasti Applea. Sama toistuu Nivån paketissa. Oksanen tykkää!

Kuulokkeiden kotelo on ehkä se tyylikkäin osa tässä tuotteessa. Teksti Nivå on siistin yksinkertaisesti ”kaiverrettu” kotelon kanteen ja ruskea nahkaremmi koristaa kokonaisuutta. Remmi on tosi siisti yksityiskohta! Itse kuulokkeissa ei ole sen suurempia kikkailuja. Värejä on saatavilla valkoinen ja musta. Oksanenhan tietysti halusi testattavaksi mustat, joissa käynnistysnapit ovat hopean väriset.

DSCF2168

 

Ääni

Viime kerrallakin mainitsin, että en ole mikään ääni-expertti. Näissä Nivåissä on ihan ok ääni, mutta tykkää enemmän Sudio Tre:n äänimaailmasta. Johtuu myös osaltaan tuosta in-ear systeemistä eli korvakäytävään ulottuvista kuulokkeista.

Bluetooth yhteys toimii Sudio Nivåissä paremmin kuin Tressä. Näissä se toimii jopa silloin kun kännykkä on shortsien takataskussa ja kuulokkeet korvissa. Eli yhteys toimii vartalon läpi. Nivåissä käytetään eri bluetooth-taajuutta ja siksi toimivuus on parempi.

DSCF2164

Käytettävyys

Sudio Nivåjen vahvin ja heikoin puoli tulee käytettävyydessä esille. Vahvin puoli on niiden erittäin kompakti koko, jos koteloa ei oteta huomioon. Pelkät kuulokkeet saa helposti mahtumaan vaikka farkkujen pikkuiseen ”kolikkotaskuun.” Polkujuoksukisoissa ne eivät vie paljoa tilaa juoksuliivistä tai shortseista.

Heikoin puoli näissä kuulokkeissa on ”in ear” rakenne. Eli ne tukkivat korvakäytävän ja ulkopuolisia ääniä on vaikea kuulla. Osa saattaa tykätä tästä ominaisuudesta ja normaalissa käytössä onkin ihan jees, mutta juoksijan näkökulmasta pitää antaa kritiikkiä. Ensinnäkin ei kuule mitä ympärillä tapahtuu ja toiseksi hengitys ym. äänet kaikuvat liikaa pääkopassa. Tulee ajoittain hieman ahdistunut fiilis. Tämän takia olen käyttänyt pienintä mahdollista korvasovitetta (mukana tulee kolme eri kokoista sovitetta). Se päästää hieman muita ääniä läpi, mutta samalla pieni koko aiheuttaa hieman istuvuus ongelmia. Muutamaan kertaan kuulokkeet ovatkin tippuneet kesken juoksulenkin. Eivät onneksi hajoa ihan helposti.

DSCF2173
Kolme eri kokoista korvasovitetta

Kosteuden kestävyyttä en ole päässyt testaamaan, mutta hikoilusta ne eivät ainakaan ole menneet hajalle. Eipä nuo korvat ihan hirveästi hikoilekkaan. Vesisateessa en ole näitä vielä käyttänyt. Voisin kuitenkin kuvitella, että säänkestävyys ei ole huippuluokkaa, koska kyseessä eivät ole sporttikuulokkeet.

P1030863.jpg

Sudio Nivåissa tulee melko iso kotelo mukana ja se hieman pilaa tuotteen kompaktia ajatusmaailmaa. Kotelo on hyvä aina olla mukana, koska niillä myös ladataan kuulokkeet. Se esittää tärkeätä roolia, koska kuulokkeiden akunkesto on ainoastaan 3,5 tuntia. Kotelo mahtuu juuri farkkujen taskuun, mutta siellä se pullottaa kuin nuuskapurkki.

Kuten äsken mainitsin, akunkesto on vain 3,5 tuntia. Se ei ole paljoa ultrajuoksijoiden käytössä. Riittää ehkä juuri ja juuri pitkikselle, mutta ultrakisaan näitä en viitsi ottaa mukaan. Varsinkin jos innostuu kuuntelemaan musiikkia/podcastejä pidemmän aikaa.

DSCF2171
Kuulokkeet lataantuvat kotelossa. Kotelo ladattava erikseen.

Loppusanat

Suodio Nivå on kaikin puolin hyvä, mutta aiemmin arvostelemani Sudio Tre on aika monella osa-alueella mielyttävämpi. Etenkin jos kuulokkeet tulevat urheilukäyttöön. Sudio Nivåt ovat varmastikin hyvät joka päiväisessä käytössä eli bussimatkoilla ym. Myös puheluissa ne ovat toimineet hyvin, joten handsfree käyttöön Nivåt soveltuvat hienosti.

DSCF2163

Plussat:

+ Erittäin kompaktit
+ Huomaamattomat
+ Tyylikäs paketti. Kivoja yksityiskohtia
+ Ihan ok ääni
+ Hinta. Puolet halvemmat kuin Applen Airpodsit
+ Kotelo lataa kuulokkeet
+ Kolme eri kokoista korvasovitetta.
+ Bluetooth toimii myös kropan läpi.

Miinukset:

– In ear ei ole miellyttävä juostessa. Ei kuule ääniä ympärillä.
– Akunkesto – 3,5 tunnin akunkesto ei riitä pidemmillä lenkeillä/retkillä.
– Kotelo pilaa idean kevyestä ja kompaktista.
– Helppo hukuttaa

Tekniset tiedot

Akun kesto: 3,5 tuntia/lataus
Kannettava latauskotelo: Sisältää neljä latausta
Kuulokkeiden akku: 55mAh
Latauskotelon akku: 500 mAh
Bluetooth versio: 4.2
Kantavuus: 10 m
Driver: Dynamic
Siri function

Pakkaus sisältää

– Nivå-kuulokkeet ja 3 paria vaihtotulppia
– Käyttöohjeet ja takuukortin
– Kannettavan latauskotelon
– Latauskaapelin

Tuotesivu:
https://www.sudiosweden.com/fi/earphones/
Käytä koodia ”outdoor.oksanen15 ja saat -15% alennuksen!

DSCF2159

0 comments on “Sudio Nivå – piuhattomat bluetooth kuulokkeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: