Arvostelut Yleinen

Kuukauden olut: Brooklyn American Ale

 

Kun pääsin syvemmälle polkujuoksuharrastukseen, niin aloin huomaamaan kuinka suosittu aihe olut on. Luin kirjoja ja haastatteluja joissa juoksijat kertoivat kuinka olut on yksi heidän suosikki palautusjuomistaan. Mm. huippujuoksija Sage Canaday sanoo ottavansa yhden (huom YHDEN!) oluen aina lenkin jälkeen. Myös Western States 100 voittajalla, partaheppu Rob Krarilla taitaa olla paikallinen jenkkipanimo sponsorinaan. Aikamoista!

Itse olen myös ollut oluen ystävä siitä asti kun sitä on saanut litkiä. Tosin nykyään juon olutta aikuismaisemmin. Eli laatu korvaa määrän. Nykyään kaupasta valitsen aina eri merkkejä ja harvemmin mukaan tarttuu saman mallin bisseä enempää kuin yksi pullo. Yleensä viikon parhaimpia hetkiä on, kun raskaan työviikon jälkeen perjantai-iltana käy lenkillä, saunassa ja ottaa oluen!

Tänään esittelen teille yhden tämän vuoden suosikkeistani. Tämä olut esiteltiin minulle jokin aika sitten nousevana hittinä. Siitä asti se onkin ollut yksi suosikeistani. Olen myös viime aikoina alkanut nauttimaan enemmän ale-oluista. Kyseessä on siis Brooklyn American Ale.

Koska en ihan vielä ole expertti, niin yksityiskohtainen arvostelu saa jäädä myöhempään. Tässä kuitenkin ote Sinebrychoffin sivuilta:

”Brooklyn American Ale on moderni versio kevyistä dinner ale -oluista, joita valmistettiin Englannissa 1800-luvulta alkaen aina 1940-luvulle asti. 

Brittityylisen oluen kruunaa amerikkalaistyylinen humalointi. Olut on miellyttävän kevyt ja  maltaisen hedelmäinen. Aromi on kevyesti sitrusmainen ja kukkainen. Maistuu helposti lähestyttävänä ale-oluena sellaisenaan, mutta sopii kevyen luonteensa ansiosta yleisruokajuomaksi läpi aterian. ”

_DSC5390

2 comments on “Kuukauden olut: Brooklyn American Ale

  1. Vesa Mäntyharju

    Asiaa! Mikäs sen parempaa, kuin pitkiksen jälkeen sauna ja yksi laatuolut. Tämä Brooklyn American Ale on oikein hyvä valinta, ja sillä saa kaiken lisäksi päivän d-vitamiinit hallintaan. Meillä oli perjantaina työpaikalla olutmaistiaiset ja paikalla olutasiantuntija, joka on menestynyt suomessa hyvin. Tuppaa vain olemaan aika tummia, hiivaisia, alkoholipitoisia ja kitkerän katkeria nuo asiantuntijoiden olutvalinnat. Pidän itse enemmän lager ja ”Ale” oluista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: