Arvostelut Trail running

Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker

Polku- ja vuorijuoksijan tärkeä ja yleinen varuste on tuulenpitävä takki. Vaikka tuulitakkia ei heti lenkille lähdettäessä tarvitsisi laittaa päälle, niin sellainen on hyvä olla varalta mukana. Varsinkin pitkiksillä ja vuoristossa liikuttaessa. Siellä jos huono sää yllättää, niin tuulitakki voi toimia jopa hengenpelastajana.

Kylmimpinä vuodenaikoina tuulitakille löytyy kivasti käyttöä. Varsinkin PK-lenkeillä, kun meno ei ole hirmu kovaa, niin tuulitakki tuo mukavan lämmön. Jos vauhti ja lämpö nousee, niin silloin tuulitakki saattaa olla liian hiostava varuste. Kylmällä säällä kun juoksen kovempi tempoisia lenkkejä, tykkään enemmin käyttää pehmeämpää kangasta eli pitkähihaista tai softshell takkia.

Kesäisin kannan yleensä aina pitkillä lenkeillä tuulitakkia juoksuliivissä. Jos vesisade tai muuten vaan kylmä yllättää, niin se on hyvä vetäistä päälle. Ei tarvitse mennä kuin kuukausi taaksepäin, kun kipeästi tarvitsin tuulitakkia. Silloin mukanani oli onneksi tämän artikkelin Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker. Kirjoitin tuosta pitkiksestä jo aikaisemmin blogiini. Eli silloin jouduin keskeyttämään lenkkini energiavajeen takia. Kun jouduin keskeyttämään juoksun, vielä hikisenä, niin äkkiä hiipi viileä olo. Enää en saanut kroppalleni lämpöä juoksusta, vaan sitä oli saatava muualta. Vetäisin heti juoksuliivistäni kompaktin kokoisen Columbian tuulitakin päälleni. Se auttoi lämmittämään ennen kuin lämmin taksi saapui paikalle.

 


Materiaalit

Kuten nimikin kertoo, niin tämä takki estää tuulen pääsyn iholle. Columbian tuulitakin materiaali on todella ohutta, mikä tekee siitä kevyen (paino 85 g) ja helposti pieneen kokoon pakattavan.

_DSF0594

Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker pitää sisällään erittäin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tuulenpitävän kankaan lisäksi takista löytyy ”Omni Freeze” viilennys alueita. Niitä löytyy kauluksen ja kainalopaneelien sisäpuolilta. Lisäksi takissa on ilmanottoaukkoja selässä ja hengittävää reikämateriaalia kainaloissa. Myös rintataskun avaamalla saa yhden ilmanottoaukon lisää.

_DSF0600
Omni Freeze pisteitä kauluksessa ja kainalossa

Hyviä yksityiskohtia, koska ilman näitä tämä tuulitakki olisi erittäin hiostava. Noista Omni Freeze viilennys pisteistä en osaa sanoa, että viilentävätkö ne, mutta ilmanottoaukot ainakin toimivat. Pakko myöntää, että en ole koskaan ollut juurikaan tuulitakkien ystävä, juuri tuon hengittävyys ongelman takia. Olen useasti enemmin käyttänyt tuulenpitäviä softshell takkeja. Tämä Columbian takki on kuitenkin päässyt jo useamman kerran päälleni. Kyllä tämäkin hiostaa enemmän kuin softshell-takki, mutta ei ole tuulitakkien pahimmasta päästä. Se on pitkälti näiden viilennys yksityiskohtien ansiota.

_DSF0603
Kainaloiden tuuletusaukot
_DSF0608
Selän tuuletusluukkuja

Takin materiaali ei ole vedenkestävä, mutta se hylkii hieman vettä. Itse sain yhdellä alkukesän lenkillä kovan kuuron päälleni ja silloin vetäisin tämän takin niskaani. Lämmitti kivasti, enkä ollut aivan litimärkä.

Takki ei siis mene läpi, jos kisassa on pakollisena varusteena vedenpitävä takki. Esim. Karhunkierroksella ja Pallaksella oli oltava min. 10 000 mm vedenpitävä takki. Kuulemma erästä juoksijaa ei päästetty tarkastuksesta läpi kevyen tuulitakin takia. 😉 Jos ei kuitenkaan tarvitse olla täysin vedenpitävää takkia, niin tuulitakki on aina paremmin hengittävä vaihtoehto.

_DSF0596

 


Istuvuus

Kuten aikaisemmissakin Columbia tuotteiden kirjoituksissa olen puhunut, heidän tuotteet ovat tehty ”jenkkileikkauksella.” Eli tarkoittaa seuraavaa: jos käytät joltain Euroopplaiselta/Skandinaaviselta tuotemerkiltä kokoa L, kannattaa Columbian vaatteissa ostaa kokoa M. Eli Columbian tekstiilit ovat yleisesti hieman väljempiä. On heillä eri leikkauksiakin (Active, Regular jne), mutta itse en ole huomannut niissä merkittävää eroa, vaan käytän kaikissa kokoa M.

Columbian takissa on vyötärön kiristysnaru. Jos takki on vähän löysä, niin kiristysnarulla saat takin paremmin istumaan. Lisäksi jos lämpöä kaipaa enemmän, niin silloin kiritysnauha on hyvä vetää kireälle. Tällöin takki sitoo sisäänsä paremmin lämpöä. Vinkkinä helposti paleleville ihmisille. Kannattaa kuoritakeissa vetää hihat, vyötärö ja kaulus/huppu kireelle, jotta kropasta poistuva lämpö jää takin sisään.

IMG_1866
Takki Ylläksellä
Photo 26.5.2017 10.53.19
Takki Karhunierroksella

 


Pakattavuus

Columbia Montrail Titan Lite Windbreakerin yksi upeimmista ominaisuuksista on sen pakkautuminen pieneen kokoon. Takki on helppo ottaa aina mukaan! Se mahtuu loistavasti juoksuliivin tai vyölaukkuun. Jos ei ole näitä kantovälineitä mukana, niin sen voi vaikka puristaa nyrkkiin lenkin ajaksi.

_DSF0616

Takissa on iso rintatasku, jota voi käyttää tavaroiden kantamiseen, tuulettamiseen ja takin pakkaamiseen. Tasku on jopa liian iso. Nimittäin takin saisi puristettua sitäkin pienempään tilaan (kuten ylläolevasta videosta näkee).

 


Yhteenveto

Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker on loistava, pieneen tilaan pakkautuva tuulitakki. Se tarjoaa viileällä säällä mukavan suojan. Hyvät viilennys yksityiskohdat tekevät siitä hyvin hengittävän tuulitakin. Jos kuitenkin tunnet ahdistusta tuulitakeissa, niin silloin softshell takki on parempi valinta. Sitä et tosin saa pakattua lähellekkään yhtä pieneen tilaan. Ja se on nimenomaan tämän takin upein ominaisuus!

Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker tuotesivu:
http://www.columbiasportswear.fi/FI/mens-titan-lite-windbreaker-1728151_S.html?dwvar_1728151__S_variationColor=438#q=windbreaker&start=7

0 comments on “Columbia Montrail Titan Lite Windbreaker

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: