Trail running

Hardrock 100 videoita

Viime viikonloppuna kisattiin Coloradossa Hardrock 100 vuoriultra. Hardrock on monessa mediassa luokiteltu Jenkkien rankimmaksi ja hienoimmaksi 100 mailiseksi. Sitä useasti verrataan maailman tunnetuimpaan vuoriultraa, Euroopan UTMB kilpailuun. Hardrockissa matka on tarkalleen 161,7 km ja verttiä tulee 10 000 metriä. Reitin kulkusuuntaa vaihdetaan joka vuosi. Kilian Jornet omistaa reittiennätykset molempiin suuntiin. Kilpailu on tullut myös tunnetuksi rajusti vaihtelevista sääolosuhteista. Jo muutamana vuotena salama on osunut juoksijaan.

Tänä vuonna jo neljännen kerran peräkkäin miesten kilpailun voitti Kilian Jornet. Tämän kertaisesta voitosta teki uskomattoman se, että hän voitti kilpailun käsi paketissa. 16 mailin kohdalla Kilianin olkapää meni sijoiltaan. Hän sai itse olkapään takaisin paikoilleen ja huollossa asennettiin kantoside. Naisten kilpailun voittaja oli tämän hetken kovin vuoriultraaja Ranskan Caroline Chaverot. Hänen voitostaan uskomattoman teki se, että hän eksyi reitiltä ja teki ymmärtääkseni n. tunnin harharetken ja silti maalissa eroa kakkoseen Darcy Piceuhun oli n. 50 minuuttia. Caroline oli matkalla selkeään reittiennätykseen, mutta eksymisen takia ennätys jää ensi kertaan.

Lähiakoina Youtube on tulvinut videoita Hardrockista ja haluankin nyt jakaa niitä teille. Popkornia kouraan ja nauttimaan!

Kilian Jornet maaliintulo ja haastattelu.


***

Jamil Couryn tämän vuoden Hardrock 100. Mies itse kuvannut. Teki loistavan juoksun aloittamalla rauhallisesti. Pitäis itekin kokeilla…


***

Tim Olssonin vuoden 2016 Hardrock 100. Kuvannut ja tuottanut taitava Billy Yang.


***

Vuonna 2015 Jeff Pelletier toimi Kevin Douglasin pacerinä. Tässä hänen tarina.


***

Vielä loppuun vanhempi video Hardrockista. Kolminkertaisen voittajan Darcy Piceun tarinaa.


***

…ja vielä yksi vanhempi pätkä Salomonilta. Kroger’s Canteen taitaa olla maailman korkeimmalla toimiva täyden palvelun ultrajuoksu huoltopiste.


***

…hetkonen olisi vielä yksi. Tämä oli eka video mitä aikoinaan näin Hardrockista. Legendaarinen Sebastien Chaigneau.

0 comments on “Hardrock 100 videoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: