Trail running

7 viikkoa Karhunkierrokselle

…ja homma on alkanut rullaamaan! Juuri näin, viime kuu oli jo tosi hyvä ja sain juoksukilsoja ihan kiitettävästi. Jalat on alkanut toimimaan, paino tippunut lähelle kisapainoa ja vauhti nopeutunut!

Olin aika masentunut alkuvuodesta, kun juoksu ei kulkenut ja tuttujen treenireittien vauhdit oli järkyttävän hitaita. Lisäksi loppuvuoden porsastelut näkyivät vyötäröllä ja kroppa oli aivan liian painava.

Tulen Karhunkierroksella juoksemaan 80 km matkan. Siinä on sellainen matka mitä en ole koskaan juossut. Pisin kilpailu tähän mennessä on ollut 55 km. Matkan pituus on pistänyt miettimään, että mitenköhän jalkani jaksaa ja mitäs kaikkea sitä söisi kisan aikana. Ensimmäiseen probleemaan ei taida auttaa mikään muu kuin treeni ja fiksu vauhdinjako. Olen nyt useampana viikonloppuna tehnyt ”back to back” pitkät lenkit. Tuolla tuplatreenillä saa hyvää ja pitkää rasitusta jaloille. Ravintopuolelle ehdin jo tehdä suunnitelman. Aion lähtee Karhunkierrokselle uusilla geeleillä. Tietty aion testata niitä ennen kisaa, mutta muuten on kyseessä uusi tuttavuus. Geelien valmistaja on vähän tuntemattomampi merkki. Kyseessä on brittiläinen Zipvit. Valitsin nämä geelit siksi, että niissä on yhdessä pakkauksessa normaalia enemmän ravintoa. Tarvitsee ottaa vain 1-2 geeliä tunnissa (pakettikoko 60ml). Hyvää tässä on se, että en tarvitse matkaani ihan yhtä paljon kannettavaa. Zipvit sai myös vahvan suosituksen kaveriltani. Lupasin kylläkin kuristaa hänet jos Karhunkierroksella tulee noutaja geelien takia. 🙂 Geelien lisäksi aion nauttia herkkuja reitin varrella olevista seisovistapöydistä ja eiköhän omiakin patukoita pakata mukaan.

Kenkä puolella valintani on kahden kauppa. Olen ollut todella ihastunut uusiin Columbia Montrail kenkiini. Molemmat uutuudet ovat olleet sen verran hyviä, että valintakin tulee olemaan aika vaikea. Tällä hetkellä fiilis on se, että lähden Karhunkierrokselle raskaammalla ja vaimennetummalla mallilla eli Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. kengillä (nimesin nämä eilisellä mutalenkillä Traktoreiksi). Myös kevyempi Caldorado on tuntunut todella hyvältä ja ketterältä. En vain tiedä sopiiko minulle noin kevyt malli, tuon pituiselle matkalle. Olen kuitenkin normaalia raskaampi rakenteinen juoksija ja suojaavammat ja vaimennetummat kengät ovat aina olleet enemmän minun mieleen. Traktoreilla tein jo yhden 25 km pitkiksen Sipoonkorvessa ja ne toimivat tuolla matkalla loistavasti (kuva alla ja kannessa). Caldoradoilla en ole vielä juossut pitkistä ja luulen olevani viisaampi koko kenkävalinnan kanssa, kun niillä on kunnon pitkis takana.

IMG_9145-Edit-2

Ennen Karhunkierrosta tulen kisaamaan ainakin Bodom Traililla 21 km matkan. Tuo kisa on tunnettu raa’asta luonteestaan. Maasto on yleensä tuohon aikaan vuodesta erittäin raskas ja kostea. Lisäksi 21 km on sen verran ”lyhyt” matka, että se on juostava sykkeet punaisella, kokoajan.

Tämäkin viikko on käynnistynyt kivasti ja juoksukilsoja on kertynyt torstaihin mennessä 45 km. Kolme neljästä lenkistä olen tehnyt poluilla. Lisäksi olen tunnin verran pelannut sulista ja pyöräillyt 1,5h. Tarkoitus olisi vielä tälle viikolla saada kunnon pitkis (30-40 km), mutta päivä on vielä hieman epäselvä.

Toivotaan, että positiivinen käyrä jatkuu, niin ehkä Karhunkierrokselta voidaan odottaa ihan kelpo suoritusta.

IMG_9051-2IMG_8958

2 comments on “7 viikkoa Karhunkierrokselle

  1. attesakari

    Tsemppiä! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: