Trail running

Uusi kausi, uudet kengät

Kuten aikaisemmin vihjailin, niin Oksanen pääse aloittamaan kevään polkujuoksut uusilla kengillä. Kyseessä on ”the original trail running brand” eli Columbia Montrailin kengät. Lainauksella viitataan Montrailia, joka on alusta asti valmistanut pelkästään polkujuoksuun soveltuvia kenkiä. Amerikkalainen Columbia Sportswear osti Montrailin vuonna 2006. Tämän jälkeen Montrail on pysynyt omana brändinä, mutta vuodelle 2017 Columbia päätti yhdistää Montrailin oman brändinsä alle ja näin syntyi Columbia Montrail.

Muita merkkejä joita Columbia omistaa ovat Mountain HardwearSorel ja prAna. Tunnettuja brändejä omissa segementeissään. Mountain Hardwear on kaikkien Everestille kiipevien varustelistalla, mutteri-logoa näkee paljon telttojen kyljissä ja untuvapuvuissa. Sorel on tunnettu tyylikkäistä ja mukavista syys- ja talvikengistä. PrAna on erikoistunut kiipeily ja yoga tekstiileihin. Polkujuoksu maailmassa Columbia on viime vuosina tullut tunnetuksi UTMB:n pääsponsorina. Näistä saa vähän kuvaa, että Columbia on erittäin iso tekijä.

Aikoinaan Montraililla juoksivat monet ultrajuoksuja hallinneet mestarit. Mm. Dakota Jones, Ellie Greenwood, Max King ja Geoff Roes olivat Montrailin tallissa. Muutama vuosi sitten Montrail päätti karsia sponsoroitavia juoksijoita ja panostaa enemmän rahaa tuotekehitykseen. Sen jälkeen onkin tullut muutama loistava malli (Rogue ja Caldorado). Toivotaan, että saavat jälleen kovan tiimin kasaan kun mallisto alkaa näyttämään hyvältä!

Columbia Montrail mallisto tulee jatkamaan tutuilla malleilla. Eli samat mallit olivat myös edellisinä vuosina Montrail merkin alla. Tai ainakin mallinimet ovat pysyneet samana, mutta kun tarkkaan vertailee tuotteita, niin jokainen malli on käynyt ainakin laihdutuskuurilla ja painoa on tippunut.

Teen tarkemmat arvostelut näistä kengistä, kun saan hieman kilometrejä alle. Käytössäni ovat Columbia Montrail Caldorado II ja Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. Caldorado on näistä kevyempi malli ja Trans Alps enemmän vaimennettu ja pitävämmällä pohjalla varustettu.

Columbia Montrail naisten mallisto: http://www.columbiasportswear.fi/FI/columbia-montrail?prefn1=genderGroup&prefv1=Women

Columbia Montrail miesten mallisto: http://www.columbiasportswear.fi/FI/columbia-montrail?prefn1=genderGroup&prefv1=Men

_DSF9266-2

transalps_metsa
Ensimmäinen testilenkki Trans Alpseilla meni oikein mukavasti, vaikka olikin liukasta ja märkää.
IMG_8958.jpg
Caldoradot ja hieman jäinen polku. Jäi kevyt fiilis.

0 comments on “Uusi kausi, uudet kengät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: