Arvostelut Skiing

OAC Kar 147 – Törkeen hauskaa!

Viimeninkin tein sen! Eli menin hankkimaan kauan harkinnassa olleet OAC Kar 147 metsäsukset. Näiden suksien hankinta oli kovasti mielessä jo viime talvena, mutta viime talven lumitilanne jätti hankinnan tulevaisuuteen. Tällä viikolla kävin Tammiston Scandinavian Outdoor Storessa ja sieltä sain viimeisen suksiparin. Nyt on kiva mennä ”takapihalle”, Sipoonkorpeen pyörimään!

_DSC5819

Niin mitkä ihmeen sukset nämä ovat?
OAC Kar 147 on sekoitus lumikenkää ja retkisuksea. Sukset ovat lyhyet, joka tekee niistä helpon liikuteltavan metsässä. Lisäksi keskellä suksen pohjaa on nousukarva. Se auttaa pidon kanssa. Samalla se tosin myös hieman hidastaa alamäessä ja tasaisella. Tosin näillä suksilla ei lähdetä kellottamana mitään ennätysaikoja. OAC Kar sukset ovat tarkoitettu letkeeseen nautiskeluun metsässä. Suksien mukana tuli helposti käytettävä side, jota pystyt käyttämään omien kenkien kanssa. Itse olen nyt muutamalla lenkillä käyttänyt Hanwagin järeitä vaelluskenkiä ja Sorelleja. Näistä nuo monomaiset Hanwagit toimivat näiden suksien kanssa ehkä hieman paremmin. Hanwagien kova kärki estää sidettä puristamasta jalkaa, eikä hiertymiä pääse syntymään kun kenkä istuu tiukasti jalkaan. Sorellien kanssa pehmeä sisäkenkä aiheutti hieman hiertymiä.

Mitä pidän näistä?
Otsikossa olen jo maininnut sanan hauskuus. Sitähän se! Ei näillä kovaa mennä, vaan letkeesti leikitellään metsässä. Ovat siis todella hauskat! Mäkien nousu käy helposti pohjassa olevan nousukarvan ansiosta. Olenkin jo käynyt Sipoonkorven Brännbergissä tekemässä nousutreenejä näillä. Laskeminen tapahtuu telemark tyylillä. Siinä itsellä on hieman hakemista, kun olen aina laskenut alppityylillä. Laskuissa nopeus ei päätä huimaa, koska nousukarva jarruttaa alamäissä. Saa tästä silti suurta iloa irti, kun pääsee lähimpään takamaastoon laskemaan tuoretta puuteria.

Vauhti näillä vastaa suurin piirtein samaa, kun mitä kävellen pääsee. Eli olen nyt tehnyt n. 5km lenkkejä tunnin sisään.  Sykkeet ovat pysyneet kivasti PK-alueella. Eli ihan hyvää PK-treeniä. Näillä lenkeillä olen myös tuonut hieman painoa mukanani, nimittäin kamerareppu ja järkkärikamat tulevat yleensä aina mukana. Sen verran letkeetä menoa, että voi myös keskittyä kuvaamiseen.

Vinkkinä vielä, että ihan ohuella lumikerroksella ei välttämättä kannata lähtee umpi metsään. Itse tein näin ja jäljet näkyvät pohjissa.

Suosittelenko? Ehdottomasti jos haluat hiihtää umpimetsässä tai tunturissa joissa ei hiihtolatuja mene. Ota mukaan reppu, sinne hieman evästä ja kamera. Meillä myös lapinkoiramme tykkää lähteä umpihankeen juoksemaan. On siis loistava tapa käydä koiran kanssa lenkillä. Tunturissa tehtäviin hiihtovaelluksiin nämä voivat olla luistoltaan liian kesy vaihtoehto, joten kannattaa myös tutustua saman valmistajan pidempään versioon.

http://www.oacsport.fi

Viikonloppuna tehty lenkki: http://www.movescount.com/moves/move94234252

_DSC5894
OAC Kar ovat loistavat kulkupelit hyville kuvauspaikoille.

0 comments on “OAC Kar 147 – Törkeen hauskaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: