Kisaraportti Trail running

Trail running – kausi 2015 (Fi & Eng)

Minun uusin ja rakkain harrastus on tällä hetkellä POLKUJUOKSU. Olen harrastanut lajia nyt noin vuoden verran ja tämä on ensimmäinen kerta elämässäni kun harrastan mitään kestävyysurheilua. Urheilutaustani on, että pelasin jääkiekkoa SM-tasolla hieman yli 10 vuotta ja lopetin sen n. parikymppisenä. Sen jälkeen keskityin enemmän extreme-lajeihin, bleidaukseen ja vapaalaskuun. Olen kyllä aina käynyt jonkin verran lenkkeilemässä, mutta ainoastaan lyhyempiä matkoja. Olen myös pidempään harrastanut retkeilyä ja hiihtovaellusta, mutta nämä eivät ole ihan yhtä raskaita fyysisesti kuin juoksu. Itseasiassa retkeily oli juuri se mikä antoi minulle ensi kipinän polkujuoksuun.

Tässä olisi nyt tarinaa vuoden 2015 polkujuoksuista.

Elikkä kisakausi on vähän aikaa sitten päättynyt ja sehän meni itseltä erittäin hyvin. Ensimmäinen tavoite tälle kaudelle oli vain päästä maaliin yksi ja se elämäni ensimmäinen maratoni, mutta lopulta päädyin juoksemaan 3 polkumaratonia ja 2 puolikasta. Viimeisiin kisoihin kehitys kulki sen verran hyvään suuntaan, että aloin myös haaveilla paremmista sijoituksista.

Harjoittelun aloitin noin vuosi sitten kun pistin tavoitteeksi, että olisi kiva päästä juoksemaan yksi legendaarisimmista kisoista, Nuuksio Classic. Kyseessä on siis 42km pitkä polkumaratoni Nuuksion Kansallispuistossa. Tämä kilpailu on myös yksi Buff Trail Tour Finlandin osakilpailuista (yhteensä 7 osakilpailua). Aluksi suunnitelin vain osallistuvani Nuuksio Classiciin, mutta loputa päädyin juoksemaan neljässä eri Buff Trail Tourin kisassa ja kevään Sipoonkorpi Trailissa. Kauden viimeinen kisa Vaarojen Maraton käytiin Kolin kansallispuistossa. Mikä hienointa, viimeinen ja se raskain kisa meni myös parhaiten. Tässä kilpailussa oli enemmän nousumetrejä kuin aikaisemmissa kisoissa ja reitti oli ajoittain erittäin tekninen ja liukas. Sijoituin kisassa sijalle 39 joka toi minulle myös Buff Trail Touria varten hyvin pisteitä ja lopulta koko tourin loppupisteissä päädyin sijalle 34. Eli on erittäin tyytyväinen ensimmäiseen polkujuoksukauteen! Opin myös viimeisestä kisasta sen, että talvella pitää tehdä paljon jalkatreeniä seuraavaa kautta varten.

Juoksujani voit seurata minun Strava-sivulla:
https://www.strava.com/athletes/7466377

Vuoden 2015 kisatuloksia:

Sipoonkorpi Trail 21km
Aika: 2:00:44
Sijoitus 32

Bodom Trail 21km
Aika: 2:13:22
Sijoitus 112

Vierumäki Trail 43km
Aika: 4:24:25
Sijoitus 59

Nuuksio Classic 42km
Aika: 4:29:35
Sijoitus 71

Vaarojen Maraton / Marathon of Dangers 43km
Aika: 4:47:51
Sijoitus 39

Me_Nuuksio

Nuuksio Classic 2015
Kuva: Juhani Keski-Rahkonen

 


Eng

My latest and dearest hobby at the moment is TRAIL RUNNING. I’ve been doing trail running one year now and it’s the first time in my life that I do any endurance sports. My sport background is that I played ice hockey at the highest level in Finland for over 10 years and I stopped playing it when I was around 20 years old. After that I’ve been concentrating more to the extreme sports like rollerblading and freeskiing. I have done some jogging all my life but only shorter distances. I also do trekking and ski touring but they are not as tough as running. Actually trekking gave me opportunity to see beautiful wilderness and it gave me an idea for trail running.

Here’s a story how my 2015 season went.

Ok, so I just finished trail running race season and yes, it was first season for me, but it went really well. First my goal was just to finish one marathon, but eventually I ran 3 trail marathons and 2 half marathons. I also started to want some good results in the last races.

I started to train quite hard about one year ago when I set a goal to participate to one of the biggest events in Finland, Nuuksio Classic 2015. It’s 42km (marathon) trail running competition in heart of Nuuksio National Park. It’s also a part of the Buff Trail Tour (totally 7 competitions). First I was planning to do only Nuuksio Classic and maybe some other competition. But I got more excited and I participated totally 5 different competitions. Four of these were Buff Trail Tour competitions. Last competition in Koli National Park went really well. I run my best competition in a really hard course. There were more uphills than in any other previous competitions and some slippery technical sections. I ended up finishing 39:th place. After this run my final position in Buff Trail Tour ranking was 34:th. So I’m super happy about my first season as a trail runner. After last competition I also know what I need to do at winter. More strength to my legs!

You can follow my running on Strava:
https://www.strava.com/athletes/7466377

Here’s a list of my 2015 trail running competitions

Sipoonkorpi Trail 21km
TIme: 2:00:44
Final position 32

Bodom Trail 21km
Time: 2:13:22
Final position 112

Vierumäki Trail 43km
Time: 4:24:25
Final position 59

Nuuksio Classic 42km
Time: 4:29:35
Final position 71

Vaarojen Maraton / Marathon of Dangers 43km
Time: 4:47:51
Final position 39

Me_Nuuksio

Running in Nuuksio National Park
Photo: Juhani Keski-Rahkonen

0 comments on “Trail running – kausi 2015 (Fi & Eng)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: