Arvostelut

Kuukauden olut: Pirske

Nyt on todellinen helmi Suomalaiselta Mathildeldalin Panimolta! Belgi tyylinen Ale nimeltään Pirske varasti Oksasen sydämmen.

Noin kuukausi sitten vietettiin kavereiden kanssa Valioliiga/Olut iltaa. Tuonne iltaan
olimme sopineet, että jokainen tuo jotain olutta kaikille maistettavaksi. Tätä varten minulla oli jo ajatuksena muutama oma suosikki, mutta halusin kuitenkin tuoda jotain uutta. Menin edeltävänä iltana alkoon ja siellä aloitin keskustelun myyjän kanssa. Hän huomasi ostoskorissani belgialaisen Duvelin. Siitä hän innostui suosittelemaan Pirske olutta. On kuulemma vähän vastaavalainen. Myyjä ei ollut itse vielä olutta maistanut, mutta sanoi, että tälle oluelle on ollut paljon kysyntää ja hyvää hehkutusta netissä.

_dsc3129-1

Ilta kundien kanssa sujui mukavasti ja Pirske sai loistavan vastaanoton (vaikka Spurs hävisikin oman ottelunsa.. 😦 ) Seuraavana päivänä tehtiin vielä pieni äänestys siitä, että mikä oli illan paras olut ja Pirske nousi yksimielisesti ykköseksi.

Tässä tarkempi selostus Mathildeldalin Panimon sivuilta:

”Pirske on vaalea, pirskahteleva belgityylinen ale. Se on raikas ja hyvin monivivahteinen olut. Pirskeen erityispiirteenä on sen tuoksussa ja maussa aistittavat voimakkaat, belgialaisen hiivan tuottamat käymisaromit. Oluen käymisaika on poikkeuksellisen pitkä ja hiivan tuottamia käymisaromeita siinä on senkin edestä. Hedelmäinen, trooppinen ja sitruksisen pippurinen kokonaisuus saa ryhtiä reilummasta alkoholipitoisuudesta. Pirske on mainio kumppani vahvasti maustettujen ruokien ja kypsien juustojen kanssa. Myös hyvin viilennettynä loistava janonsammuttaja.Etiketin kuvassa on Mathildedalin ruukin vesipyörä, joka on aikoinaan tuottanut ruukille ja kylälle sähköä.”

http://kylapanimo.fi/oluet

_dsc3131-1

0 comments on “Kuukauden olut: Pirske

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: