Trail running

Vaikea paluu

”Voit aloittaa treenaamisen heti kun kroppassa tuntuu tarpeeksi hyvältä” sanoi lääkäri puhelumme päätteeksi. Nyt on kulunut n. 1,5 viikkoa siitä kun lopetin helikobakteerin häätökuurin. Kyseinen lääkekuuri kesti yhden viikon ja sinä aikana tuli popsittua lääkkeitä aikamoinen satsi. Pitäkää tuoleistanne kiinni… söin yhteensä 9 pilleriä 7 päivän ajan. Aikamoinen satsi!

Paluun lenkkipoluille tein aika nopeasti lääkekuurin aloitettua. Huomasin lääkkeiden vaikutuksen samantien ja olo parani. Päätin siis lähteä todella kevyelle lenkille. Ei ollut helppo lenkki, mutta fiilis poluille pääsystä oli aivan huikea! Tästä lähtien treenaaminen on ollut sellaista on/off lönkyttelyä. Apteekissa sanoivat, että lääkekuurin jälkeen oireet saattavat jatkua vielä muutaman viikon ja sen olen päässyt todistamaan. Vaikka bakteeri onkin lääkkeillä häädetty, niin se oli päässyt tekemään elimistöön sen verran tuhoja, että toipuminen saattaa kestää. Treenaamista tuo ei estä jos vaan olotila sen sallii. Itsellä pahimmat oireet tuntuvat rinnan alueella ja ne ovat sellaisia, että treenatessa niitä ei huomaa, mutta levossa huomaa. Ja niitäkään ei ole ollut kokoajan. Olen myös huomannut, että oireet tulevat silloin kun juon jotain lämmintä. Tuo rintakipu johtuu todennäköisesti ruokatorven tulehduksesta ja silloin kuuma juoma ei ole kaikista ihanteellisin. Olen muutamana päivänä joutunut ottamaan muutaman kupin kahvia ja sen jälkeen oireet ovat aina palanneet. Eli nyt on otettava pitkä kahvilakko!

IMG_7582
Harvoja polkulenkkejä joita olen päässyt tekemään upeassa talvisäässä.

Tein tällä viikolla vain kaksi lenkkiä. Jälkimmäisen tein torstaina ja se tuntui jo tosi hyvältä, eikä oireita esiintynyt ennen tai jälkeen. Ajattelin, että nyt viimeinkin pääsen viikonloppuna takaisin treenaamaan. Mutta, mutta paskat ajat sen kun venyvät. Iski nimittäin flunssa. Sitä on nyt kestänyt muutaman päivän. Jospa tämän jälkeen viimeinkin pääsisi takaisin treenaamaan. Ehkei pidä elättää liian suuria toiveita, kun pettymyksiä on tullut vaikka kuinka.

Karhunkierroksen kisaan on aikaa vajaa 3 kuukautta. Onneksi toivoa ei ole vielä menetetty jos vaan kohta pääsen takaisin terveiden kirjoihin. Vielä ehtii treenata ja onneksi loppuvuoden hyvät treenit ovat jättäneet hyvän pohjan. Kattoo nyt miten kroppa reagoi kun pääsee tekemään ekat rajummat harjotukset.

Kävin viikonloppuna GoExpo messuilla. Oli siisti nähdä paljon tuttuja GoExpon ja Kuva&kameran puolella! Messuilla kimalteli myös uudet Salomon S/Lab Ultra kengät. Tulevat todennäköisesti olemaan meikäläisen ykköspari ensi kaudella!

P1020384.jpg
Salomon S/Lab Ultra

0 comments on “Vaikea paluu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: